Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Savanyú káposztával és kolbásszal töltött dagadó

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 fej vöröshagyma (nagy)
  • zsiradék
  • 2 db tojás
  • bors
  • 1 tk fűszerpaprika (őrölt)
  • 2 db sertésdagadó (mangalica)
  • 2 db kolbász (vékony)

Elkészítés

    1. A savanyú káposztát átmossuk, jól kinyomkodjuk a levét és a szálasra vágott hagymával, kevés zsiradékon puhára pároljuk.
    2. Jól lecsepegtetjük, beleütjük a tojást, és állandó keverés mellett hirtelen megsütjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az őrölt fűszerpaprikát.
    3. Míg a káposzta hűl, elkészítjük a dagadót. Éles késsel felszúrjuk. Beletöltjük a kihűlt káposztát, beleszúrjuk az előzőleg lebőrözött kolbászt (ne legyen túl száraz!), és hústűvel mindkét végét lezárjuk.
    4. Lefedve, forró sütőbe téve megsütjük (kb. 1-1,5 óra), majd a végén kissé megpirítjuk. Ha kihűlt, felszeleteljük, zelleres törtkrumpli, zeller-burgonya gratin vagy zelleres krumplisaláta illik hozzá.

    DARÁLT HÚSSAL TÖLTÖTT DAGADÓ>>> 

    GÖNGYÖLT TÖLTÖTT SERTÉSDAGADÓ>>> 

    TANYASI SERTÉSKARAJ>>> 

Megjegyzés

Kormányos Lászlóné receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin