Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Savanyú káposztával és kolbásszal töltött dagadó

MME MME
120 perc
mester
átlagos
4 adag
Allergének
  • Tojás

Elkészítés

  1. A savanyú káposztát átmossuk, jól kinyomkodjuk a levét és a szálasra vágott hagymával, kevés zsiradékon puhára pároljuk.
  2. Jól lecsepegtetjük, beleütjük a tojást, és állandó keverés mellett hirtelen megsütjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az őrölt fűszerpaprikát.
  3. Míg a káposzta hűl, elkészítjük a (mangalica) dagadót. Éles késsel felszúrjuk. Beletöltjük a kihűlt káposztát, beleszúrjuk az előzőleg lebőrözött kolbászt (ne legyen túl száraz!), és hústűvel mindkét végét lezárjuk.
  4. Lefedve, forró sütőbe téve megsütjük (kb. 1-1,5 óra), majd a végén kissé megpirítjuk. Ha kihűlt, felszeleteljük, zelleres törtkrumpli, zeller-burgonya gratin vagy zelleres krumplisaláta illik hozzá. 

Megjegyzés

Kormányos Lászlóné receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss