Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Savanyú káposztás rakott édesburgonya

65 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az édesburgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, majd sós, szódabikarbónás vízben félpuhára főzzük. A savanyú káposztát ha szükséges, átöblítjük.
  2. A töltelékhez az apróra vágott vöröshagymát a zsírban üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a petrezselymet. 
  3. Addig hagyjuk a tűzön, amíg a színanyagai kioldódnak. Ezután a töltelék többi hozzávalójával - a darált hússal, a tojással, a krémesre kevert totuval, a citromlével, a sóval és a borssal - összekeverjük.
  4. Tűzálló tál vagy tálca (nálam 20 × 20 centis) aljába egy sor édesburgonyát teszünk. Rászórjuk a káposzta felét. Rásimítjuk a tölteléket. Szétterítjük rajta a maradék káposztát, majd az édesburgonyát is.
  5. Megszórjuk reszelt sajttal, majd egy 175 fokra előmelegített sütőbe téve 40-45 perc alatt készre sütjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss