Az édesburgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, majd sós, szódabikarbónás vízben félpuhára főzzük. A savanyú káposztát ha szükséges, átöblítjük.
A töltelékhez az apróra vágott vöröshagymát a zsírban üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a petrezselymet.
Addig hagyjuk a tűzön, amíg a színanyagai kioldódnak. Ezután a töltelék többi hozzávalójával - a darált hússal, a tojással, a krémesre kevert totuval, a citromlével, a sóval és a borssal - összekeverjük.
Tűzálló tál vagy tálca (nálam 20 × 20 centis) aljába egy sor édesburgonyát teszünk. Rászórjuk a káposzta felét. Rásimítjuk a tölteléket. Szétterítjük rajta a maradék káposztát, majd az édesburgonyát is.
Megszórjuk reszelt sajttal, majd egy 175 fokra előmelegített sütőbe téve 40-45 perc alatt készre sütjük.