Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Savanyú káposztás leves kolbásszal

default user icon

Hozzávalók

  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 dkg füstölt szalonna
  • 25 dkg füstölt hús
  • 10 dkg főzőkolbász
  • 2 db babérlevél
  • 1 tk kömény
  • 5 dkg sertészsír
  • 4 dkg liszt
  • 1 tk őrölt fűszerpaprika

Elkészítés

    1.

    A savanyú káposztát lecsepegtetjük, majd feldaraboljuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a füstölt szalonnát felkockázzuk és üvegesre sütjük, majd a zsíron megpirítjuk a hagymákat.

    2.

    A hagymás alapra tesszük a füstölt húst és a káposztát. Babérlevéllel köménnyel fűszerezzük, majd felöntjük 1 liter vízzel, és 1-1,5 órán át főzzük. A kolbászt az utolsó 10 percre belerakjuk és így főzzük.

    3.

    A sertészsírt megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a lisztet, és világos rántást készítünk. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük az őrölt fűszerpaprikát.

    4.

    Amikor a hús és a kolbász megpuhult, kivesszük a levesből. A rántást belekeverjük és 15 percig főzzük még. A kolbászt és a húst falatnyi darabokra vágjuk, és visszatesszük a levesbe. Tejföllel kínáljuk.

    15 LAKTATÓ TÉLI LEVES, AMI GARANTÁLTAN ELTELÍT >>> 

    9 LAKTATÓ HÚSOS LEVES, AMI UTÁN ELÉG EGY TÚRÓGOMBÓC >>> 

    11 ISTENI SAVANYÚKÁPOSZTÁS FOGÁS - A SZÉKELYTŐL A RAKOTTIG >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin