Savanyú káposztás leves kolbásszal

default user icon

Hozzávalók

  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 dkg füstölt szalonna
  • 25 dkg füstölt hús
  • 10 dkg főzőkolbász
  • 2 db babérlevél
  • 1 tk kömény
  • 5 dkg sertészsír
  • 4 dkg liszt
  • 1 tk őrölt fűszerpaprika

Elkészítés

    1.

    Csepegtessünk le 40 dkg savanyú káposztát, majd daraboljuk fel. Csíkozzunk fel 1 fej hagymát, és vágjunk karikákra 2 gerezd fokhagymát. Kockázzunk fel 6 dkg füstölt szalonnát. Süssük üvegesre, majd a zsíron pirítsuk meg a hagymákat.

    2.

    Tegyünk a hagymás alapra 25 dkg füstölt húst és 10 dkg főzőkolbászt a káposztával együtt. Fűszerezzük 2 db babérlevéllel és 1 tk köménnyel. Öntsük fel 8 dl vízzel, és főzzük 30 percig.

    3.

    Olvasszunk fel 5 dkg sertészsírt, majd keverjünk hozzá 4 dkg lisztet, és készítsünk világos rántást. Vegyük le a tűzről, és keverjünk hozzá 1 tk őrölt fűszerpaprikát.

    4.

    Ha a hús és a kolbász megpuhult, emeljük ki a levesből. Keverjük bele a rántást, és főzzük 15 percig. Vágjuk a kolbászt és a húst falatnyi darabokra, és tegyük vissza a levesbe. Tejföllel kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin