Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Savanyú káposztás leves kolbásszal

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

1.

A savanyú káposztát lecsepegtetjük, majd feldaraboljuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a füstölt szalonnát felkockázzuk és üvegesre sütjük, majd a zsíron megpirítjuk a hagymákat.

2.

A hagymás alapra tesszük a füstölt húst és a káposztát. Babérlevéllel, köménnyel fűszerezzük, majd felöntjük 1 liter vízzel, és 1-1,5 órán át főzzük. A kolbászt az utolsó 10 percre belerakjuk és így főzzük.

3.

A sertészsírt megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a lisztet, és világos rántást készítünk. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük az őrölt fűszerpaprikát.

4.

Amikor a hús és a kolbász megpuhult, kivesszük a levesből. A rántást belekeverjük és 15 percig főzzük még. A kolbászt és a húst falatnyi darabokra vágjuk, és visszatesszük a levesbe. Tejföllel kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss