Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Savanyú káposztás harcsa

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 60 dkg harcsafilé
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • egész bors
  • 2 db babérlevél
  • 1 csokor kapor
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • őrölt bors
  • tejföl

Elkészítés

    1. A káposztát megmossuk hideg vízben, majd jól kinyomkodjuk.
    2. A szalonnát felkockázzuk, a zsírjára sütjük, majd kiszedjük  a pörcöt. A zsiradékon megdinszteljük a finomra vágott hagymát, megszórjuk  pirospaprikával és felengedjük kevés vízzel. Belerakjuk a káposztát, a babérlevelet és az egész borsot. Felöntjük a borral és átpirítjuk, majd hozzáadunk annyi vizet, hogy ellepje a káposztát. Ezután lefedve puhára főzzük.
    3. Végül hozzákeverjük a felaprított kaprot és sóval, borssal ízesítjük.
    4. A harcsát felszeleteljük, mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd egy felhevített serpenyőben mindkét oldalát megpirítjük.
    5. A káposzta felét egy hőálló tálba helyezzük, rárakjuk a harcsaszeleteket, majd befedjük a maradék káposztával.
    6. 200 °C - ra melegített sütőben kb 15 percig sütjöj. Tejföllel és kaporral megszórva tálaljuk.

    Sült harcsa majonézes burgonyasalátával

    Harcsapaprikás túróscsuszával

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin