Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Savanyú káposztás egytálétel

90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A savanyú káposztás egytálételhez a lencsét egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. A megmosott füstölt sonkát lábasba tesszük a babérlevelekkel együtt, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és felforraljuk. Ezután közepes lángon addig főzzük, amíg a hús megpuhul.
  2. Az olajat felforrósítjuk, majd megpirítjuk rajta a meghámozott, finomra vágott vörös- és fokhagymát. Hozzákeverjük a köménymagot, az átöblített, alaposan lecsepegtetett káposztát, felöntjük egy kevéssel a sonka főzővizéből, és közepes lángon, lefedve addig pároljuk, amíg a káposzta megpuhul.
  3. Azután beleforgatjuk a leszűrt lencsét, és ízesítjük a mustárral, valamint a cukorral. Felöntjük a sörrel, beleforgatjuk a meghámozott leveszöldséget, és lefedve pároljuk tovább addig, amíg ezek is megpuhulnak.
  4. Közben kiszedjük a húst a főzővizéből, falatnyi darabokra vágjuk, és a káposztához keverjük. Ha szükséges, hozzáöntünk még egy keveset a sonka főzővizéből. Felforraljuk, végül 1 csipet őrölt majoránnával és egy kevés sóval ízesítjük.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss