Savanyú káposztás betyárkrumpli

Hozzávalók

  • 6-8 kisebb krumpli
  • 30 dkg savanyú, apró káposzta
  • 1 kisebb hagyma
  • só, bors, piros paprika
  • 4 szelet füstölt szalonna
  • 10 dkg füstölt kolbász

Elkészítés

    1.

    A megtisztított krumplit felkarikázzuk, felaprózott vörös hagymát adunk hozzá, sóval, borssal és piros paprikával ízesítjük. Az egészet alaposan összeforgatjuk és egy kiolajozott tepsibe terítjük.

    2.

    Erre pakoljuk az apró káposzta egyik felét, majd rá a kolbászkarikákat és szalonnataréjokat, a tetejére jöhet ismét káposzta.

    3.

    Bár a káposzta sós, de egy kis sóval, borssal megszórhatjuk. Alufóliával lefedve kb 45 percig sütjük.

    4.

    Miután az alufóliát levesszük, a felső káposztaréteget kicsit átforgatjuk. Rárakjuk a tetejére a szalonnákat és megforgatva mindkét oldalán pirosra sütjük. 

Megjegyzés

Olcsó, finom téli fogás.

Rózsa Éva
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek