Elkészítés: A finomra vágott petrezselyemgyökér és répa felét a zsiradékon lepirítjuk, a tűzről levéve meghintjük a fűszerpaprikával, sózzuk, borsozzuk, felengedjük forró vízzel, és felforraljuk.
A húsgombóchoz a darált sertéslapockát a tojásokkal, a megmaradt finomra vágott petrezselyemgyökérrel és répával, a mustárral összedolgozzuk, kb. 5 dkg liszttel sűrítjük, és a forrásban lévő levesbe - gombócokat formázva - belefőzzük.
5 dkg lisztből és a tejfölből habarást készítünk, és besűrítjük vele a levest. Készre főzzük, tálalásig fél órát pihentetjük.
Tálaláskor tejföllel, citromkarikával és petrezselyem zöldjével díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre