Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Savanyú /csurgatott/ tojásleves

15 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A felhevített olajon vagy vajon a cukrot világosbarnára pirítjuk, hozzáadjuk a lisztet. és folyamatosan keverve rántást készítünk, majd kb. 1 l hideg vízzel felengedjük. Ízesítjük a húsleveskockával, borssal, babérlevéllel, citromlével. Közben 3 teáskanál tejfölt 1 teáskanál mustárral simára keverünk, kevés hideg vízzel hígítjuk, majd 3-4 evőkanál forró levessel /hőkiegyenlítés/ ismét jól átkeverjük, és a forrásban lévő leveshez adjuk.

A tojásokat beleütjük, azonnal megkeverjük, így a fehérje szálassá
válik. Alacsony hőfokon 3-4 percig forraljuk, szükség esetén utánízesítjük. A leves enyhén édeskés és kellemesen citromos ízű legyen.

Tálaláskor adjunk mellé kis tálkában tejfölt, mustárt, citromgerezdet.

Megjegyzés

Nem lesz szálas a tojásfehérje, ha a levesbe ütve nem keverjük meg.
Ünnepi lakomák után vagy nyári melegben könnyű és frissítő leves. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss