Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Savanyú /csurgatott/ tojásleves

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 db tojás
  • 5 dkg vaj vagy 2 evőkanál olaj
  • 2,5 dkg cukor
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 db babérlevél
  • ízlés szerint bors
  • citromlé
  • mustár
  • tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: A felhevített olajon vagy vajon a cukrot világosbarnára pirítjuk, hozzáadjuk a lisztet. és folyamatosan keverve rántást készítünk, majd kb. 1 l hideg vízzel felengedjük. Ízesítjük a húsleveskockával, borssal, babérlevéllel, citromlével. Közben 3 teáskanál tejfölt 1 teáskanál mustárral simára keverünk, kevés hideg vízzel hígítjuk, majd 3-4 evőkanál forró levessel /hőkiegyenlítés/ ismét jól átkeverjük, és a forrásban lévő leveshez adjuk.

    A tojásokat beleütjük, azonnal megkeverjük, így a fehérje szálassá
    válik. Alacsony hőfokon 3-4 percig forraljuk, szükség esetén utánízesítjük. A leves enyhén édeskés és kellemesen citromos ízű legyen.

    Tálaláskor adjunk mellé kis tálkában tejfölt, mustárt, citromgerezdet.

Megjegyzés

Nem lesz szálas a tojásfehérje, ha a levesbe ütve nem keverjük meg.
Ünnepi lakomák után vagy nyári melegben könnyű és frissítő leves.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin