Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Savanykás krumplileves

default user icon
3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg újburgonya
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál ételízesítő
  • 1 húsleveskocka
  • 1 szikkadt zsemle
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojássárgája

Elkészítés

    Előkészítés: Az újburgonya héját kefével ledörzsöljük, vagy késsel megkapargatjuk, megmossuk, és kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, és zöldjével együtt apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk a vizet róla, és felaprítjuk.

    Elkészítés: A burgonyát annyi hideg vízbe amennyi ellepi, kevés sóval, az őrölt köménymaggal kb. 10 perc alatt félpuhára főzzük, majd leszűrjük. Nagyobb lábasban 1 evőkanál vajat felforrósítunk, üvegesre pirítjuk benne a hagymát, és hozzáadjuk a burgonyát. Felöntjük 1 liter vízzel, beleszórjuk az ételízesítőt és a húsleveskockát. Borsozzuk és felforraljuk. A szikkadt zsemlét kockára vágjuk, és 1 evőkanál vajban megpirítjuk. Ezután a levest összeturmixoljuk, megszórjuk a petrezselyemzölddel, és újra felforraljuk, majd levesszük a tűzről. A tejfölt simára keverjük a tojássárgákkal, és a leveshez adjuk, jól összekeverjük, de már nem forraljuk tovább. Pirított zsemlekockákkal tálaljuk.

    Munka: kb. 15 perc
    Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
    1 adag: 270 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin