Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Savanyított bableves

Hozzávalók

  • 70 dkg füstölt hús (ez lehet bordaporc, csülök, sertés fül, sonka)
  • 0,5 kg fehér bab
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyem gyökér
  • 1 db paradicsom
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 kicsi karalábé
  • 2 közepes burgonya
  • víz
  • 1 marék házi tarhonya
  • 3-4 db babérlevél
  • ecet

Elkészítés

    1. A megmosott, sótól kiáztatott füstölt húst kockákra vágjuk és egy nagyobb edénybe helyezzük. Felöntjük vízzel és feltesszük főni.
    2. Időközben meghámozzuk és megmossuk a zöldségeket. A leveshez a forrás után egészben hozzáadjuk a paradicsomot és a hagymát. A többi zöldséget apróbb darabokra vágva tesszük a levesbe, majd hozzáadjuk a babot is. 

       

    3. Ízlés szerint sózzuk, majd amikor már közepesen megfőtt a levesünk, beleteszünk 3-4 darab babérlevelet. Ettől lesz egy kicsit savanykás az íze. 

    4. A főzési folyamat végén egy marék házi tarhonyát szórunk a levesbe és készre főzzük. A kész levest tálaláskor ízlés szerint hozzáadott ecettel tovább savanyíthatjuk.

Megjegyzés

Különleges ízvilága miatt ajánlom mindenkinek!

Csizoo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin