Saslik

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 10 személynek:
  • 1,5 kg sertéskaraj
  • 4-5 db cukkini
  • 50 dkg füstölt szalonna
  • 1 kg paradicsom
  • 2-3 db póréhagyma
  • 60 dkg gomba
  • A pácléhez:
  • 1,5 dl mustár
  • grillfűszer
  • 2 dl olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A páclé hozzávalóit összekeverjük. A sertéshúst 5x5 cm-es kockákra vágjuk. A húskockákat tálba rakjuk, összeforgatjuk a páclével. 1 napra hűtőbe tesszük.

    A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és szintén 5x5 cm-esre daraboljuk. A cukkinit és a póréhagymát fél cm-es karikákra szeleteljük. A paradicsomokat nagyságtól függően felezzük vagy negyedeljük úgy, hogy a pálcikákra könnyen felszúrhatóak legyenek. A gombát megtisztítjuk, ha nagyobbak, elfelezhetjük.

    A felszeletelt hozzávalókat a pácolt hússal felváltva nyársakra húzzuk, és izzó faszén fölött megsütjük. Sütési idő 20-25 perc.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin