Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sarkvidéki halászlé

5/5
60 perc
mester
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A halfiléből készítsünk sűrű alaplevet. Olvasszuk fel a vaj felét, keverjük bele a lisztet, öntsük fel az alaplével, forraljuk 10 percig, majd fűszerezzük sóval, borssal.

Amíg a lé fő, a maradék vajon pároljuk meg serpenyőben a vékony csíkokra vágott sárgarépát és póréhagymát, majd a tejszínnel együtt adjuk a leveshez. Amikor felforrt, mehet bele a garnéla, a kagyló és az ördöghalszeletek. Készre főzzük.

Tálaláskor minden tányérba tegyünk 1 evőkanálnyi tejfölt és 1 teáskanálnyi kaviárt, erre merjük rá a levest.

Megjegyzés

Minden országnak, tájegységnek, régiónak, sőt sok országban egy-egy városnak, tónak, folyónak is megvan a maga halászlé, halleves receptje. Ez a sarkvidéki, annak is az ünnepibb, „gazdagabb” változata. A mindennapi étkezések során a garnélát és a kagylót általában halgombóccal vagy halszelettel helyettesítik. - Nordkapp

Ezek is érdekelhetnek

Friss