Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sárgbarackos amerikai palacsinta

default user icon

Hozzávalók

  • Szósz:
  • 6 db sárgabarack
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 tk Bourbon
  • 1/4 bögre barna cukor
  • 1, 5 tk fahéj
  • 2,5 ek vaj
  • Tésztához:
  • 2 tk cukor
  • 1.5 bögre liszt
  • 1 ek sütőpor
  • 1/4 tk só
  • 2 db tojás
  • 2.5 dl tej
  • 3 ek vaj

Elkészítés

    1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy tepsit bevajazunk.
    2. Egy tálban összekeverjük a kimagozott sárgabarackot, a vaníliát és a bourbont. Hozzáadjuk a fahéjat, a cukrot úgy, hogy a barackokat mindenhol befedjék. Öt percig pihentetjük majd, a kivajazott tepsibe, vagy szilkonlapra tesszük. Addig sütjük, amíg a gyümölcs puha nem lesz, és látjuk megjelenni a léből keletkezett buborékokat. Ez körülbelül 25 perc.
    3. Amíg elkészítjük a tésztát, a megsült és a forró sárgbarackot kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
    4. Az amerikai palacsinta tésztájához felolvasztunk két evőkanál vajat. Egy tálba beleöntjük a cukrot, a lisztet, a sütőport és a sót. Beleöntjük a tejet, a felolvasztott vajat, a tojásokat, és simára keverjük.
    5. Felmelegítünk egy nagy serpenyőt, belerakunk egy evőkanál vajat. Merőkanál segítségével adagoljuk a tésztát az edénybe. Ha a palacsinta teteje már nem folyós, és megjelennek a kis buborékok, akkor megfordítjuk a tésztát. Kb. mindkét oldalát 1 percig sütjük.
    6.  4-5 palacsintát egymásra rakunk, és a tetejére kanalazzuk a barackot és a vaníliás mártást a tepsiből.

    Banános-Diós amerikai palacsinta

    narancsos amerikai palacsinta

     

Megjegyzés

Ebből a mennyiségből kb. 15 db palacsinta lesz.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin