Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgatúró húsvétra

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tejet felmelegítjük, elkeverjük a cukrokkal. A tojásokat egy külön tálba felütjük, kissé elkeverjük, de csak annyira, hogy a sárgája kifakadjon. Amikor a cukor már elolvadt a tejben, takaréklángra vesszük a tüzet, és beleöntjük a felvert tojásokat. Szép lassan fakanállal kevergetjük kb. 1 órán keresztül. Először a fehérje fog megfőni, és fehér csomók jelennek meg, majd a sárgája. Egyre jobban besűrűsödik, pudingossá válik, de az a cél, hogy szemcséssé szétessen. A végén egyre nehezebb keverni, és akkor jó, amikor már a savó kivált.

Egy szűrőt kibélelünk egy vászon konyharuhával, beleöntjük a masszát, lecsepegtetjük, szorosan összekötjük, kissé meg is nyomkodjuk, majd felakasztva 1 éjszakát csepegni hagyjuk a hűtőben.

Másnap tányérra tesszük és szeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss