Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgarépás-sajtos sült burgonya

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sárgarépákat zöldséghámozó segítségével vékony szeletekre vágjuk. Olívaolajjal bekenjük, fűszerrel ízlés szerint enyhén megfűszerezzük, egymás mellé helyezzük sütőpapírra vagy szilikonlapra egy tepsibe, majd kb. 175 °C-on megsütjük, majd néhány órára törkölypálinkába áztatjuk.

A krumplit meghámozzuk, vékonyra felkarikázzuk. A sajtot vékony lapokra szeleteljük. A tojást a tejjel és a fűszerekkel felverjük.

Kétféleképp halmozhatjuk:
- Kivajazott muffinformába (képen szereplő) krumpliszeleteket teszünk, sózzuk, vajat morzsolunk rá, rárakjuk a sült répát, majd újabb krumpli, vaj, répa, majd sajt következik. Addig rétegezünk, míg tart a hozzávalókból. A tetejére sajtlapok kerüljenek. Az egyes fészkekre 2 evőkanál mártást kanalazunk.
- A másik megoldás (szaporább): kivajazott tepsi aljára tesszük a krumpliszeleteket, majd a muffinformához hasonlóan rétegezzük. Végül az egészet leöntjük a mártással.

A tepsit fóliával letakarjuk, majd addig sütjük 180°C-on, míg a burgonya megpuhul. A fóliát levesszük, és pirosra sütjük a sajtot a tetején.

Megjegyzés

Önállóan is fogyasztható, de ünnepi köretnek is tökéletes. - ledomoni

Ezek is érdekelhetnek

Friss