Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgarépás rizsröszti

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A garnélához:
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olaj (+ a sütéshez)
  • tengeri só
  • citromlé
  • 1 tk kurkuma
  • 25-30 dkg konyhakész garnélarák
  • A sárgarépás rösztihez:
  • 15 dkg rizs
  • 15 dkg sárgarépa
  • petrezselyemzöld
  • 1 ek liszt (púpozott)
  • 2 db tojás
  • vaj
  • A tálaláshoz:
  • creme fraiche vagy tejföl
  • 1 db lime
  • friss petrezselyem

Elkészítés

  1. Felaprítjuk a fokhagymát, egy tálban elkeverjük az olajjal, megsózzuk és citromlével ízesítjük. A kurkumát és a gyorsfagyasztott rákokat hozzákeverve 1-2 órán át pácoljuk.
  2. Forrásban lévő sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük a rizst, majd lecsepegtetjük. Ezután összekeverjük a megtiszított és vékonyra reszelt sárgarépával, a felaprított petrezselyemzölddel és a liszttel, és összeállítjuk az enyhén felvert tojással. A masszából lapos pogácsákat formázunk, és egy kevés vajas olajon mindkét oldalukat ropogósra sütjük.
  3. Ebben a vajas olajban kb. 4-5 perc alatt állandó kevergetés mellett kisütjük a szárazra törölt garnélarákokat. Petrezselyemzölddel megszórt creme fraiche-sel vagy tejföllel tálaljuk, lime-karikákkal díszítjük.

Megjegyzés

Nagyon ízletes könnyű főétel vagy vacsora, natúr görög joghurttal is. Reszelhetünk a rösztibe cukkinit is, és adhatunk mellé párolt bébirépát, céklát stb. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss