Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sárgarépás-narancsos rizssaláta

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg zacskós rizs (2X10 dkg-os)
  • 2 sárgarépa
  • csipet sáfrány
  • 4-5 szál zöldhagyma
  • 2 szál zöld fokhagyma
  • 3-4 narancs
  • 10 dkg madársaláta
  • 2-3 kanál szezámmagolaj (dióolaj)
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A sárgarépát apróra kockázzuk, feltesszük főni sós, sáfrányos vízbe, majd pár perc után mellésüllyesztjük a rizses zacskókat is. Amikor a rizs megfőtt (nézd a rizs dobozán a főzési időt), leszűrjük, a rizst kibontjuk a zacskóból, összevegyítjük a sárgarépával és megöntözzük az aromás olajjal. Kihűtjük, majd villával könnyedén fellazítjuk.

    A zöldhagymát és a zöld fokhagymát megtisztítjuk, ferdén karikára vágjuk, a madársalátát megmossuk, megszárítjuk.

    A narancsokat kifilézzük, a kicsorgó levet felfogjuk.

    Összekeverjük az előkészített hozzávalókat, és meglocsoljuk a kissé megsózott, borsozott narancslével.

Megjegyzés

Most abált sertésnyelvvel tálaltam, de bármilyen sült-főtt hússal, vagy csak magában is nagyon finom.

sildiko2
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin