Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgarépás-narancsos rizssaláta

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sárgarépát apróra kockázzuk, feltesszük főni sós, sáfrányos vízbe, majd pár perc után mellésüllyesztjük a rizses zacskókat is. Amikor a rizs megfőtt (nézd a rizs dobozán a főzési időt), leszűrjük, a rizst kibontjuk a zacskóból, összevegyítjük a sárgarépával és megöntözzük az aromás olajjal. Kihűtjük, majd villával könnyedén fellazítjuk.

A zöldhagymát és a zöld fokhagymát megtisztítjuk, ferdén karikára vágjuk, a madársalátát megmossuk, megszárítjuk.

A narancsokat kifilézzük, a kicsorgó levet felfogjuk.

Összekeverjük az előkészített hozzávalókat, és meglocsoljuk a kissé megsózott, borsozott narancslével.

Megjegyzés

Most abált sertésnyelvvel tálaltam, de bármilyen sült-főtt hússal, vagy csak magában is nagyon finom. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss