Előkészítése: a hagymát megtisztítom, kis kockákra vágom. A sárgarépát tisztítás után almareszelő durva fokán lereszelem. A tojást a sörrel habosra keverem és megfűszerezem.
Elkészítése: a hagymát rádobom a forró olajra. Rögtön megsózom, összekeverem, és fedő alatt üvegesre párolom. Belekeverem a reszelt sárgarépát. Egy pillanatra felforralom, végül beleöntöm a sörös tojást. Csak annyi ideig hagyom tűzön, amíg a tojás épphogy összefogja a hagymás sárgarépát. Ha kissé kihűlt, a kenyereket megkenem a keverékkel, mindegyiken elhelyezek egy szelet sajtot, és annyi ideig pirítom, amíg a sajt a tetején meg nem olvad.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre