Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hamis bolognai lasagne

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lasagne tésztát a csomagoláson feltüntetett módon elkészítjük. A sárgarépát megtisztítjuk és lereszeljük. A sajtot szintén lereszeljük.
  2. A vajat és az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, és zsemleszínű rántást készítünk. Állandó keverés mellett beleöntjük a tejet, és forrásig főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a sajt kétharmad részét, a sárgarépát és a felvert tojásokat. Ezután ízlés szerint sózzuk és borsozzuk a szószt.
  3. Egy tűzálló tálat kivajazunk és az elkészített szószból beleöntünk annyit, hogy az alját ellepje. Lasagne tésztával befedjük, majd ismét ráöntjük a szószt. A rétegelést addig folytatjuk, míg van hozzávalónk. A tetején szósz legyen, amit bőségesen megszórunk a maradék reszelt sajttal.
  4. Előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 45 percig sütjük. Miután kivettük a sütőből, rövid ideig a formában hagyjuk, majd felszeleteljük.

    5 BEVÁLT TRÜKK, HOGY IGAZÁN JÓL SIKERÜLJÖN A LASAGNE! >>> 

    11 LASAGNE RECEPT, AMELLYEL EGY OLASZT IS LEPIPÁLSZ >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss