Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Hamis bolognai lasagne

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg lasagne tészta
  • 70 dkg sárgarépa
  • 50 g vaj
  • 4 ek olaj
  • 6 ek finomliszt
  • 0,5 l tej
  • 15 dkg kemény sajt (pl. parmezán vagy ementáli)
  • 4 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • vaj a sütőforma kikenéséhez

Elkészítés

    1. A lasagne tésztát a csomagoláson feltüntetett módon elkészítjük. A sárgarépát megtisztítjuk és lereszeljük. A sajt ot szintén lereszeljük.
    2. A vajat és az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, és zsemleszínű rántást készítünk. Állandó keverés mellett beleöntjük a tej et, és forrásig főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a sajt kétharmad részét, a sárgarépát és a felvert tojásokat. Ezután ízlés szerint sózzuk és borsozzuk a szószt.
    3. Egy tűzálló tálat kivajazunk és az elkészített szószból beleöntünk annyit, hogy az alját ellepje. Lasagne tésztával befedjük, majd ismét ráöntjük a szószt. A rétegelést addig folytatjuk, míg van hozzávalónk. A tetej én szósz legyen, amit bőségesen megszórunk a maradék reszelt sajt tal.
    4. Előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 45 percig sütjük. Miután kivettük a sütőből, rövid ideig a formában hagyjuk, majd felszeleteljük.

      5 BEVÁLT TRÜKK, HOGY IGAZÁN JÓL SIKERÜLJÖN A LASAGNE! >>> 

      11 LASAGNE RECEPT, AMELLYEL EGY OLASZT IS LEPIPÁLSZ >>> 
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes