A tojásokat habosra verjük a cukorral és a vaniliakivonattal. Hozzáadjuk a mandulát, a kókuszt, a fahéjat és összekeverjük. Hozzáöntjük az olvasztott vajat, végül belekeverjük a reszelt sárgarépát és a pisztáciát. Kapcsos, 24 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 60-90 percen át sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük a félidőtől.
A süteményt a formában kihűtjük, minimum 4 órán át, de legjobb egy éjszakán át pihentetni. Porcukorra megszórjuk, rózsaszirmokkal és pisztáciával díszítjük. Rózsavizes tejszínhabbal tálaljuk, vagy felvert tejszínhab, mascarpone, porcukor és pár csepp rózsavízzel ízesített krémmel.
Pisztácia helyett kandírozott citrusfélékkel, friss-szárított-kandirozott ehető rózsaszírmokkal is készíthetjük. Omlós, kissé morzsálódós a tészta. Teához is kitűnő. - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!