Keress receptre vagy hozzávalóra

Sárgarépás golyó

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg sárgarépa
  • 5 dkg búzacsíra
  • 5 dkg dióbél
  • 1 tk margarin
  • 1/2 db citrom
  • 8 db édesítőszer

Elkészítés

    1. Az apróra reszelt sárgarépát a margarinon megpároljuk úgy, hogy az édesítőtablettákat 1-2 kanál vízben feloldjuk, és hozzátesszük.
    2. Amikor puha, és lé sincs alatta (ez fontos!), langyosra hűtjük, belereszeljük a citrom héját, és ízlés szerint a levét is, beleteszem a darált diót, majd a búzacsírából annyit, hogy jól formázható legyen.
    3. A masszából vizes kézzel golyókat formálunk, belehempergetjük a búzacsírába, és sütőpapírral kibélelt dobozba, tálcára tesszük, majd lehűtjük. 

     

Megjegyzés

Készíthetjük ezt a csemegét pl. almával, sütőtökkel vagy a saját magunk által kikísérletezett alacsony cukortartalmú gyümölccsel is. Amelyiknek magasabb a víztartalma, tovább pároljuk, illetve egy picivel több diót és búzacsírát teszünk bele, hogy feligya a nedvességet. Elkészíthető idénygyümölcsökkel is, pl. málnával, ribizlivel, őszibarackkal, almával, kivivel, naranccsal. Nagyon egészséges és finom, vitamin bomba.

Receptjeim2017
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin