Az apróra reszelt sárgarépát a margarinon megpároljuk úgy, hogy az édesítőtablettákat 1-2 kanál vízben feloldjuk, és hozzátesszük.
Amikor puha, és lé sincs alatta (ez fontos!), langyosra hűtjük, belereszeljük a citrom héját, és ízlés szerint a levét is, beleteszem a darált diót, majd a búzacsírából annyit, hogy jól formázható legyen.
A masszából vizes kézzel golyókat formálunk, belehempergetjük a búzacsírába, és sütőpapírral kibélelt dobozba, tálcára tesszük, majd lehűtjük.
Készíthetjük ezt a csemegét pl. almával, sütőtökkel vagy a saját magunk által kikísérletezett alacsony cukortartalmú gyümölccsel is. Amelyiknek magasabb a víztartalma, tovább pároljuk, illetve egy picivel több diót és búzacsírát teszünk bele, hogy feligya a nedvességet. Elkészíthető idénygyümölcsökkel is, pl. málnával, ribizlivel, őszibarackkal, almával, kivivel, naranccsal. Nagyon egészséges és finom, vitamin bomba. - Receptjeim2017
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!