Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sárgarépás diós süti habsipkával

default user icon

Hozzávalók

  • 35 dkg sárgarépa
  • 10 dkg dióbél
  • 4 db tojás
  • 1 db tojásfehérje
  • 35 dkg kristálycukor
  • 1,25 dl olaj
  • 15 dkg natúr joghurt
  • 3 tk sütőpor
  • 30 dkg liszt + a formához
  • vaj a formához

Elkészítés

    1. A répát durvárareszeljük, a diót finomra aprítjuk vagy ledaráljuk.Szétválasztunk 2 db tojást, és az összes tojásfehérjét a hűtőbe. tesszük. Robotgép habverőjével krémesrekeverjük a tojássárgájákat a megmaradt tojásokkal, 20 dkg cukor ral, az olaj jal és a joghurttal.Beleforgatjuk előbb a sütőporral elvegyített lisztet, majd a répát és a diót.
    2. A masszát egy 2,7 l-es (felül 25 cm-es, alul 22,5 cm hosszú), kivajazott, kilisztezett pástétomformába öntjük, majd  175 fokra előmelegített sütőben, kb. 1 órán át sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, és a tésztát a formábanhagyjuk hűlni, kb. 30 percig, majd kiborítjuk asütőrácsra, és hagyjuk kihűlni kb. 2 óra alatt.
    3. Keményre verjük a hűtőből kivett tojásfehérjéket, és közben apránként beleszórjuk amaradék cukrot. Ahabot a süteményre kanalazzuk, lazán eloszlatjuk, és közben hegyes csúcsokat alakítunk ki belőle. A süteményt visszatesszük a sütőbe, és grillfokozaton kissépirítjuk a habsikát.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Sárgarépás diós süti habsipkával recept?


Magazin