Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgarépás créme bruleé

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

A megtisztított sárgarépát kb. 5 mm vastagon felkarikázzuk, és a sáfránnyal, valamint 2 dkg cukorral együtt láboskába tesszük. Kb. 1,3 dl vízzel felöntve felforraljuk, majd puhára főzzük kb. 15 perc alatt. Ezután hozzákeverjük a tejszínt és a mascarponét, végül további 5 percig főzzük.

A sütőt előmelegítjük 120 fokra. A botmixerrel pürésített sárgarépát összedolgozzuk a tojássárgájákkal, és elosztjuk 4 db laposabb tűzálló formában. A formákat tepsibe állítjuk, amelybe annyi (kb. 3 l) forró vizet öntünk, amennyi kb. 1 cm-rel a formák pereme alá ér. A tepsit alulról a 2. sínre toljuk, és a krémet szilárdra gőzöljük kb. 90 perc alatt. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, végül éjszakára, de legalább 4 órára a hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt a krémet adagonként egyenletesen megszórjuk a maradék 4 dkg cukorral, és karamellizáló pisztollyal vagy grillsütőben ropogós kérget olvasztunk rá.

Creme brulée receptek >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss