Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sárgarépakrémleves

default user icon
4 4.5/5

Hozzávalók

  • 40 dkg sárgarépa,
  • 1 fej hagyma,
  • 5 dkg rizs,
  • 2 dl tejszín,
  • 2 teáskanál paradicsompüré,
  • 1 tyúkhúsleveskocka,
  • 4 dkg vaj,

Elkészítés

    Egy szál sárgarépát félretszünk, a többit lekapargatjuk és karikára vágjuk. Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a sárgarépát. 1 perc pirítás után hozzáadjuk a paradicsompürét és a rizst. Felöntjük a levessel, sózzuk és fedő alatt 25-30 percig főzzük. A levest összeturmixoljuk, majd tej színnel gazdagítjük és összemelegítjük. A félretett sárgarépát finomra reszeljük. A krémlevest reszelt nyers sárgarépával meghintve, csészékben tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

zuzka2
Nagyon hamar készen van és tényleg isteni finom leves. Tejszín helyett tejföllel habartam és tettem bele egy kis petrezselymet. Megtartom a recepttáramban! Gratulálok a kitalálónak!!!
melcsiboszi
Tényleg nagyon finom, a páromnak nagyon ízlett! Köszi a receptet! ;-P
joder
Nagyon finom bár kicsit felturbóztam narancslével korianderrel szerecsendióval gyömbérrel és pici cayenne borssal. De mindenki izlése szerint ugye...én pikánsra megyek :)
eelike
Akinek főztem - a kislányom - élvezettel evett belőle. Finom lett. Köszönjük a receptet.

Hasonló Receptek

Magazin