Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgarépakrémleves fokhagymás pirítóssal, sajttal és sült rákkal

MME MME
2/5
30 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A kis rákokat megtisztítom: forró vízben pár percig főzöm, leszűröm. Vajon pirosra sütöm. A sárgarépát, paprikát, hagymát, fokhagymát lereszelem, olajon megfuttatom, sózom, majd felöntöm vízzel és megfőzöm. Ha elkészült, 1 evőkanál lisztet kevés vízzel elkeverek, a levesbe öntöm, besűrítem, majd hozzáöntöm a tejszínt is. Kicsit forralom, majd összeturmixolom. Kevés ételízesítőt is adok hozzá.

Tálalás: A tányér aljára a fokhagymás pirítós kerül, erre reszelt sajt, majd rámerem a levest, és néhány sült rákocskát teszek rá. A tetejét meszórom metélőhagymával.

Megjegyzés

Természetesen rák nélkül is finom. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss