Elkészítés: Alufóliával kibélelünk egy 23 cm hosszúságú gyümőlcskenyérformát úgy, hogy a szélei túllógjanak. A fóliát kivajazzuk. Tálba szitáljuk a lisztet, fűszereket, sütőport, szódabikarbónát, csipet sót. Beledolgozzuk a vajat és a tojásokat. Belekeverjük a reszelt almát, a reszelt sárgarépát, a diót, a narancs levét és reszelt héját. A tésztát a formába simítjuk, és 170 fokon 65-70 percig sütjük. A süteményt 30 percig a formában hagyjuk hűlni, majd a fólia segítségével kiemelve teljesen kihűtjük.
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre