Sárgarépa-sütemény

default user icon
3 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 bögre (2,5 dl) finomra reszelt sárgarépa
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre zsír (lehet margarin is)
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • annyi liszt, amennyit felvesz (kb. 30 dkg)
  • A töltelékhez:
  • 1 kisebb üveg lekvár

Elkészítés

    Elkészítés: Az alapanyagokat összegyúrjuk, két részre osztjuk, kinyújtjuk az elsőt, és tepsibe fektetjük. Lekvárral megkenjük. Kinyújtjuk a másik lapot is, és beborítjuk vele a lekvárral megkent lapot. Megszurkáljuk, és megsütjük.

Megjegyzés

Ha darált diót is szórunk a lekvárra, még finomabb .A recept a kb. 25x 35-ös tepsihez írodott.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Gáncsné Vasas Tünde 3 évvel ezelőtt
Milyen hőfokon kell sütni?
Sárkány Anikó 10 évvel ezelőtt
Nem kell bele tojás, sem tejföl, a zsiradéktól és a répa levétöl elég nedves, és jól össze is áll.Ez egy jól kipróbált recept, még a nyagymamámtól tanultam :)Szívesen ajánlom:)
Antóny Kinga 10 évvel ezelőtt
Biztos, hogy sem tejföl, sem tojássárgáája nem kell bele?

Hasonló Receptek