Keress receptre vagy hozzávalóra

Sárgarépa krémleves póréhagymával

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 5-6 db nagyobb sárgarépa
  • 1 szál poréhagyma
  • 1 db krumpli
  • chilipaprika
  • olívaolaj
  • zöldségleveskocka
  • őrölt feketebors
  • kakukkfű
  • főzőtejszín
  • vörösbor
  • tejföl (opcionális)
  • dió

Elkészítés

    Elkészítés: A répát, krumplit és a póréhagymát feldarabolom. A répát, krumplit felteszem egy fazékban vízzel együtt főni. A poréhagymát kevés olívaolajon megdinsztelem, majd beleteszem a fazékba kevés chili és a leveskockák társaságában, fűszerezem. Amikor megfőtt, adok hozzá tejszínt és egy kevés bort.

    Botmixerrel pürésítem, póréhagymával és néhány szem dióval tálalom. Aki akarja, díszítheti még egy kanál tejföllel.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hansolo70 6 évvel ezelőtt
Egyszeru es nagyszeru, en a chilibol csak picit tettem ,szerintem finom lett ,ez lesz ma ebedre.Orvendek hogy ratalaltam , itt Erdelyben kevesen keszitenek kremleveseket.Koszonom.
ekesandi 7 évvel ezelőtt
Jaj szép a kép és biztosan fincsi a leves is.:)))

Hasonló Receptek

Magazin