Elkészítés: A kekszet apróra törjük-morzsoljuk, majd serpenyőben megpirítjuk a vajjal, kihűtjük.
A dinnyét kettévágjuk, a magját kikaparjuk, a dinnyehús felét apró kockára vágjuk, a többit a mézzel robotgépben péppé zúzzuk.
A mascarponét habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejszínt, tovább verjük amíg megnő a krém térfogata és megkeményszik, majd beletesszük a dinnyepépet is, és legvégül belekeverjük a dinnyekockákat.
A poharak aljára kekszmorzsát szórunk, krémet kanalazunk bele, majd megszórjuk a maradék morzsával. 1 kiskanál savanykás lekvárral koronázzuk meg, behűtve fogyasztjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre