Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sárgadinnyeleves citromhabbal

Hozzávalók

  • 1 db sárgadinnye
  • 8 dkg porcukor
  • 1 db citrom
  • 2 db zselatinlap
  • 2 ek desszertbor
  • A citromhabhoz:
  • 3 db zselatinlap
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl habtejszín
  • 8 dkg porcukor
  • 1 db citrom
  • 1 csipet só

Elkészítés

    1. A meghámozott dinnyét felkockázzuk, és összeturmixoljuk a porcukorral és a citrom kifacsart levével. Pár percre hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat. Azután kinyomkodjuk, majd feloldjuk a kissé felmelegített borban. A dinnyéhez keverjük, és a levest legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
    2. A citromhabhoz pár percre hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat. A tejet összekeverjük a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével, valamint a porcukorral. A megduzzadt zselatint kinyomkodjuk, közepes lángon megolvasztjuk, majd a sóval kemény habbá vert tejszínnel együtt a citromos tejbe forgatjuk. Két evőkanál segítségével habgaluskákat szaggatunk belőle a hideg levesbe.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin