Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgadinnyeleves citromhabbal

default user icon
MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott dinnyét felkockázzuk, és összeturmixoljuk a porcukorral és a citrom kifacsart levével. Pár percre hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat. Azután kinyomkodjuk, majd feloldjuk a kissé felmelegített borban. A dinnyéhez keverjük, és a levest legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. A citromhabhoz pár percre hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat. A tejet összekeverjük a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével, valamint a porcukorral. A megduzzadt zselatint kinyomkodjuk, közepes lángon megolvasztjuk, majd a sóval kemény habbá vert tejszínnel együtt a citromos tejbe forgatjuk. Két evőkanál segítségével habgaluskákat szaggatunk belőle a hideg levesbe.

Ezek is érdekelhetnek

Friss