Keress receptre vagy hozzávalóra

Sárgadinnyeleves bazsalikommal

Hozzávalók

  • 2 db érett sárgadinnye
  • 1 db kezeletlen lime
  • 3/4 bögre cukor
  • 3 ek aprított bazsalikom + levelek a díszítéshez
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    1.  A dinnyéket kettévágjuk és a magos részeket kiszedjük. A gyümölcshúsból karalábévájóval kikanyarítunk 20-24 gömböt, és félretesszük. A maradékot kivájjuk, és turmixgép kelyhébe daraboljuk. A lime-ot forró vízzel lemossuk, majd lereszeljük a héját és kifacsarjuk a levét.
    2. A cukrot egy kisebb edényben elvegyítjük a lime héjával, felöntjük 1/2 bögre cukorral, és kis lángon kevergetjük a cukor teljes feloldódásáig. Ezután nagy lángon felforraljuk, illetve főzzük 2-3 percig, majd hűlni hagyjuk.
    3. A kihűlt szirup felét a dinnyedarabokra öntjük, és összeturmixoljuk. Apránként hozzáadjuk a maradék szirupot, valamint a lime levét, és simára keverjük. Végül beleforgatjuk az aprított bazsalikomot és a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
    4. A jéghideg dinnyelevest üvegpoharakba vagy tálkákba merjük. A pálcikákra húzott dinnyegolyókkal és bazsalikomlevelekkel díszítve kínáljuk.
    Sárgadinnyeleves receptek >>> 
Finom édes dinnyéhez kevesebb cukrot használj! A levest sonkachipsszel vagy falatnyi darabokra tépett nyers füstölt sonkával is tálalhatod.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin