Sárgabrackos-kakaós rakott palacsinta

Hozzávalók

  • 3 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 50 dkg liszt
  • szénsavas ásványvíz
  • 1 ü. barack befőtt vagy konzerv
  • kakaópor

Elkészítés

    1. A tojásokat 15 dkg cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Ezeket összedolgozzuk és, ha szüksséges, ásványvízzel lazítjuk a tésztát. (A palacsintatészta sűrűségét egyénileg határozzuk meg)
    2. Teflon- vagy kerámiabevonatos serpenyőben - a bártabbk és ritunosabbak hagyományos vasserpenyőt is használhatnak, ím ezesetben mindenképpen kelle gy csepp zsiradék a tészta alá - , egy merőkanál segítségével elkezdjük egyenként kisütni a palacsintákat.
    3. Az első kisült palacsintát tányérra helyezzük, kakaóporral megszórjuk, és a tetejére apróra szeletelt barackot helyezünk. Ezt addig ismételjük, ameddig van barack.

     Tejszínhabbal kínáljuk.

Megjegyzés

Könnyen és gyorsan elkészítehető desszert.

Nemes-Pádár Csilla
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek