Sárgaborsós sajtos tekercsek

Hozzávalók

  • 15 dkg sárgaborsó liszt (kávédarálóval porrá őrőlt sárgaborsóból)
  • 40 dkg búzaliszt
  • 3 dkg szárított élesztő
  • 1 ek cukor
  • 3 kk só
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 2 dl tej
  • 2 ek olivaolaj
  • 1,5 dl natúr joghurt
  • A töltelékhez:
  • 35 dkg reszelt cheddar sajt
  • 1,5 dl joghurt

Elkészítés

    1. Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, olivaolajat, natúr joghurtot és tojást. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sárgaborsólisztet és a sót, és a kenyérsütő dagasztó programjával (vagy kézzel) 15 perc alatt kidagasztjuk a tésztát.
    2. Nyújtótáblára tesszük, egy konyharuhával letakarjuk, és egy órán keresztül pihentetjük a tésztát, amíg duplájára kel.
    3. Pihentetés után, 3mm vastag téglalapra nyújtom a tésztát. Megkenjük a joghurttal, és megszórjuk a reszelt sajttal. Feltekerjük, és kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
    4. Az így kapott csigákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 190 fokon, hőlégkeveréses sütőben, 20 percig sütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin