Keress receptre vagy hozzávalóra

Sárgaborsó-krémleves

Hozzávalók

  • 4 ek olívaolaj
  • 1 fej hagyma
  • 2 db szárzeller
  • 2 db sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 l húsleves-alaplé
  • 25 dkg sárgaborsó
  • 1 ek szárított kakukkfű
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. Az olívaolajat felforrósítjuk, majd üvegesre sütjük a finomra vágott hagymát, a felaprított zellert, a felkockázott répát és a zúzott fokhagymát.
    2. Az alaplével felöntjük, hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett borsót, a kakukkfüvet és a paprikát. Lefedjük, és 90 percig főzzük.
    3. Levesszük a tűzről, majd botmixerrel pürésítjük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd forrón tálaljuk.
Még sűrűbb lesz a leves, ha kevés liszt és hideg víz keverékével behabarjuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin