Keress receptre vagy hozzávalóra

Sárgaborsóleves kolbásszal

Hozzávalók

  • 40 dkg sárgaborsó
  • 1 l húsleves alaplé
  • 1 db sárgarépa
  • 0,5 db zeller
  • 1 fej hagyma
  • 1 db babérlevél
  • frissen őrölt bors
  • 2 ek majoránna
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg kolbász
  • 1 ek olaj
  • 1 db zsemle

Elkészítés

    1. A sárgaborsót egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, másnap leszűrjük és leöblítjük.
    2. Egy lábosba öntjük a húsleves-alaplét, hozzáadjuk a megtisztított, felaprított sárgarépát, a zellert és a megtisztított hagymát, egészben. Beletesszük a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, majoránnával, valamint a zúzott fokhagymával ízesítjük. Az egészet puhára főzzük, a babérlevelet eltávolítjuk, és a levest botmixerrel pürésítjük.
    3. A felkarikázott kolbászt, egy evőkanál felforrósított olajon megpirítjuk, majd a leveshez adjuk, és együtt főzzük néhány percig. Felkockázzuk a zsemlét, és aranyszínűre pirítjuk egy száraz serpenyőben. A leveshez kínáljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek