Sárgaborsófőzelék

default user icon
32 4/5
Sárgaborsófőzelék

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg sárgaborsó
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 húsleveskocka
  • liszt
  • olívaolaj
  • pirospaprika

Elkészítés

    Elkészítés: A sárgaborsót feltesszük főni annyi vízben, hogy jól ellepje. Hozzáadjuk a húsleveskockát, sót, a vékony csíkokra felszeletelt vöröshagymát, és puhára főzzük. A lisztből és az olajból világos színű rántást készítünk, majd levesszük a tűzről, hozzáadunk egy pici pirospaprikát. Hagyjuk kicsit hűlni, majd felengedjük kevés hideg vízzel és egy pici forró borsólével. Simára keverjük, majd állandó keverés mellett a borsóhoz öntjük. Még pár percig főzzük, közben kevergetjük. Végül tálaljuk, akár füstlivel, de sült hús is illik hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

ana60 5 évvel ezelőtt
Mi is hagymás zsirral szeretjük
Zsozsóka 5 évvel ezelőtt
Sziasztok! Nem vagyok vega, de az én változatom : dinsztelt vagy sült hagyma feltétnek. Nagggyon finom!!!
Kovács Lili 5 évvel ezelőtt
Most csinálnék először ilyet. De nem kell a sárgaborsót beáztatni?
Edina 5 évvel ezelőtt
Sziasztok! Lehet hogy most megbotránkoztatom a \"Népet\", de én habarni szoktam, szóval tejföllel és mustárral csinálom. Eddig csak fokhagymát raktam bele, de most már fent rotyog a vöröshagyma is, ma úgy próbálom ki, a TI javaslatotokra. Ha valaki szereti a kicsit krémesebb ételeket, az próbálja ki egy kis tejföllel, mi nagyon szeretjük! Köszönöm a receptet mindenkinek!
Renkó Dániel 6 évvel ezelőtt
Kedves Mindenki! Sikeresen abszolváltam a recepted alapján a mai főzelék adagot! Mint kezdő főzőtehetség, kifejezetten nagy hasznát vettem. Bár szeretek kísérletezni és én az említett füstölt húson és eceten kívül mustárral is megbolondítottam. Igazán finom lett ha valakinek van kedve próbálja ki.
Katalin P. 7 évvel ezelőtt
Én még egy pici ecetet is hozzá adok a legvégén és úgy igazán fincsi lesz. :)
Kard Sándorné 7 évvel ezelőtt
Marcsi! Köszönöm neked is az ötletet. Kifogom próbálni füstölt hússal is, és hagyma karikával is. Hagymát szoktam így sütni, de eszembe nem jutott volna a főzelékhez enni.
Mariann 7 évvel ezelőtt
Én is füstölttel teszem fel (lehet sonka, lehet csak a bőre, stb), a hagymát pedig a rántásba teszem, és az egészet a végén kicsit rúdmixerrel megkeverem (az én kicsi lányom úgy szereti, ha teljesen pépes). Az alapanyagok ugyanezek, így biztosan így is finom :) Sült oldalassal vagy lisztbe forgatott sült hagymakarikákkal isteni!
Kard Sándorné 7 évvel ezelőtt
thália01! Köszi neked is az ötletet!!!
Kard Sándorné 7 évvel ezelőtt
Marcipán! köszönöm neked hogy te is mellettem vagy!!! Tudod csak jót nevetek az ilyen tuskókon. Még soha nem hallottam ezt a változatot hogy savanyúval enni, de ígérem kifogom próbálni így is.

Hasonló Receptek

Magazin