Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás sárgaborsófőzelék

60 perc
bonyolult
olcsó
4 adag

Elkészítés

  1. A borsót átmossuk, pár órára beáztatjuk. Amikor már kissé megduzzadt, egy nagyobb lábasban feltesszük főni annyi vízzel, amennyi bőséggel ellepi.
  2. Belenyomunk 3-4 gerezd fokhagymát, és gyakran kevergetjük, hogy ne égjen le. Az elfőtt vizet mindig pótoljuk, ha szükséges.
  3. Amikor már félig megfőtt, beletesszük a darabolt tarját vagy kolbászt, hozzáadjuk a fűszereket, és megsózzuk, megborsozzuk (a borsból csak egy nagyon keveset használjunk). 
  4. Elkészítjük a rántást: a hagymát apróra vágjuk, és kb. fél -1 dl olajon megfuttatjuk. Hozzáadunk 2-4 evőkanál lisztet, világosra pirítjuk és levesszük a tűzről. Hozzányomjuk a maradék fokhagymát, kb. 1 kávéskanálnyi pirospaprikát szórunk rá, összekeverjük, majd felengedjük 2-4 dl vízzel, és berántjuk a főzeléket.
  5. Pár percig főzzük még, amikor már rotyog, levesszük a tűzről. A végén leturmixolhatjuk, de ha elég puhára főtt, nem szükséges. Egy kanál tejfölt adunk még hozzá, és tálaljuk. 

Megjegyzés

Fasírttal, pörkölttel, virslivel, fokhagymás pecsenyével nagyon finom! Jó étvágyat kívánok!
Írjátok meg, milyen lett, és Ti mit változtattatok rajta. Mindig tudunk tanulni egymástól! - andaka

Ezek is érdekelhetnek

Friss