Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgaborsó-krémleves sonkával

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg sárgaborsó
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 dl sonka főzőlé
  • 5 dl víz
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • A tálaláshoz:
  • ízlés szerint feldarabolt füstölt főtt sonka

Elkészítés

Elkészítés: A vöröshagymát vágjuk apróra, a felhevített olajon pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a megmosott és alaposan lecsepegtetett sárgaborsót, keverjük össze, öntsük fel a sonka főzőlevével és a vízzel, majd ízlés szerint sózzuk. Forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve addig főzzük, míg a borsószemek teljesen megpuhulnak, és már kezdenek szétfőni.

Amikor a borsó már puha, állandó keverés mellett csorgassuk a leveshez a tejszínt, és forraljuk fel, majd zárjuk el a gázt, mert főzni már nem kell.

Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd ízlés szerint tegyünk rá az előzőleg feldarabolt sonkából.

Ezek is érdekelhetnek

Friss