Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sárgaborsó-krémleves pirított kenyérkockával

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg sárgaborsó
  • 3 db krumpli
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • bors
  • füstölt kolbász
  • tejszín
  • kenyérkocka
  • olaj

Elkészítés

    1. A sárgaborsót alaposan megmossuk. A krumpmlit meghámozzuk, apró kockákra vágjuk.
    2. Egy fazékba beletesszük a borsót és a krumplit és felöntjük vízzel. Beletesszük a fokhagymát, a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk. A leves ízletesebb, ha egy arasznyi füstölt kolbászt is megfőzünk benne.
    3. Ha a borsó és a krumpli is megpuhult, a kolbászt kivesszük a levesből és botmixerrel egy kis tejszínt hozzáöntve pürésítjük.
    4. A kenyérkockát lehet készen is venni, de magunk is elkészíthetjük. 2-3 szelet kenyeret kockákra vágunk és olajon vagy zsiradékon megpirítjuk, majd rászórjuk a levesre.

    PIKÁNS ÉDESBURGONYA-KRÉMLEVES>>> 

    HIDEG KOVÁSZOSUBORKA-KRÉMLEVES>>> 

    TÖKMAGOS SÜTŐTÖKKRÉMLEVES>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin