Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Sárgaborsó főzelék

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Sárgaborsó főzelék

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 175
  • Elküldve: 15

Hozzávalók:

  • 50 dkg sárgaborsó
  • 2 db közepes krumpli nyersen reszelve
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál zellerlevél /összekötve/
  • zöldpaprika félbevágva
  • só, bors ízlés szerint
  • A rántáshoz:
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 csapott evőkanál liszt

Elkészítés:

A sárgaborsót éjszakára beáztatjuk. Főzés előtt leszűrjük, átmossuk, és a préselt fokhagymával, a zellerlevéllel, sóval, borssal és a reszelt krumplival kb. 1,5-2 liter vízben odatesszük főni, nagyon-nagyon kicsi lángon, mert kifuthat. A fakanalat jobb, ha benne hagyjuk, mert a mellette eltávozó gőz kevésbé engedi kifutni. Ilyen lassú tűzön kb. 1,5 óráig főzzük.

A krumpli teljesen szét fő benne- tehát sűrít, ezért nagyon kicsi rántás készítünk. A meghűlt rántásra teszünk a főzelékből, és berántjuk. Összefőzzük, ha kell utána ízesítjük.

Megjegyzés:

Mi általában fasírttal szoktuk enni, de lehet bármilyen hússal - pörkölttel, sült hússal is fogyasztani. Ne sajnáljuk a fokhagymát, mert az a lelke!

A receptet és a fotót Simonani küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



simonani receptjeiből:
Túrótorta tokaji aszúval
Ungvári kakaós sütemény
Karfiolleves tárkonyosan
Pirított tarhonya kapros juhtúróval
Kelkáposztaleves felvidékiesen
Kenyérbomba
Király burgonya
Rakott karfiol besamellel
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 8 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2010. november 5. (péntek) 07:15
    Helló Ágika! A zöldpaprikát félbe vágva, de egészbe hagyva a főzés legelején teszem bele, hogy az íze belefőjön, persze megfőtt ételből már a a zöld levelekkel együtt már kiveszem. Tudod az apróra vágott krumpli szintén felvidéki \"örökségem\" / az én anyukám sem tett bele/ mint pl. frankfurti levesben a rizs./A kíváncsiság soha sem butaság!/ Kérlek ne haragudj, hogy csak most válaszolok, de most jutottam csak gépközelbe. Ha bármi kérdésed van - akár a többi receptemmel is, és ha nem is ezekkel kapcsolatban- nyugodtan mondd el, és igyekszem tudásomnak megfelelően megválaszolni. Én azt is tudom mondani, hogy nem tudom, de utána nézek. Jó főzőcskézést kívánok, és további szép napot! Ani.
Receptválogatás
Kipróbált mustáros receptek
Egy egyszerű sült húson "csavarni egyet" legegyszerűbben némi mustáros páccal/mázzal/bundával/kéreggel lehet. Ilyen rafináltan egyszerű csavarokból álljon most itt egy csokorra való!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Paradicsomos szósszal töltött palacsinta Paradicsomos szósszal töltött palacsinta
Sonkás palacsinta majonézzel Sonkás palacsinta majonézzel
Tofus hagymaleves Tofus hagymaleves
A tökéletes olajos paprika A tökéletes olajos paprika
Morzsolt szilvás süti Morzsolt szilvás süti
Halfalatkák nyárson Halfalatkák nyárson
Póréhagymás burgonyatál camembert-rel Póréhagymás burgonyatál camembert-rel
Körtetorta karamellel és dióval Körtetorta karamellel és dióval
Szilvalekváros-diós torta 20 perc alatt Szilvalekváros-diós torta 20 perc alatt
Édes-savanyú szűzpecsenye Édes-savanyú szűzpecsenye
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 3 db
  • (bmamika)
  • Főzelék (zuzmo6)
  • (tothneerika64)
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125414_magvak_.jpg 8 csúcsszuper étel, amitől okosabb leszel!

Finomak, egészségesek, sőt, még a memóriát is javítják: íme, a gondolkodást serkentő élelmiszerek!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125409_feherbor_szarnyashus_.jpg Jó tudni! Melyik húshoz milyen bor illik?

A bor nem csupán az összejövetelek kelléke, ha nem a mindennapi étkezés egészséges kiegészítője is. Nem mindegy azonban, melyik…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125407_teszta_.jpg Muffin, kalács, pite, képviselőfánk - így készülnek a legjobb házi tészták

Három tésztafajta elkészítését ismerheted meg: számos finom süteményt varázsolhatsz belőlük az asztalra!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125405_tojas_1110.jpg Rántva, buggyantva, sütve: a legjobb lusta, nyári reggelik tojással

A nyári szabadságban nem csak az a csodálatos, hogy sokáig alhatunk, hanem az azt követő hosszan elnyúló, már-már korai ebédnek…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125398_paradicsom_110.jpg A 8 legjobb élelmiszer a rák ellen

A helyes táplálkozás továbbra is az egyik legkellemesebb módja a rák megelőzésének, illetve az egészségünk megőrzésének.…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125395_olaj_vaj_.jpg Kókuszzsír, vaj, olaj, margarin - melyiket mire használjuk?

Olyan sokféle zsiradék létezik: ott a növényi olaj, a kókuszzsír, a disznózsír, a vaj, a margarin... De vajon melyiket milyen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125393_virsliteszt_osszes_110.jpg A nagy virsliteszt! Kipróbáltuk, melyik éri meg az árát

Nincs szilveszter, mégis úgy gondoltuk, hogy ideje lenne számba venni, melyik is az a virsli, ami megfelelő gasztronómiai élményt…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125377_viz_.jpg Unod a vizet? Csak így szabadna innod ezután - videó!

Vizet muszáj inni, de mi van akkor, ha az ember egy idő után ráun az ízére? Akkor sem szabad cukros gyümölcslevek és üdítők után…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept