Keress receptre vagy hozzávalóra

Sárgaborsófőzelék nagyi módra

Hozzávalók

  • 50 dkg sárgaborsó
  • 3-4 db babérlevél
  • 1 fej hagyma (kisebb)
  • 2-3 gerezd fokhagyma (nagyobb)
  • 1 dl olaj
  • 1 ek liszt
  • 1 tk pirospaprika
  • tejföl

Elkészítés

    1. A sárgaborsót előző nap többször átmossuk, és annyi vízbe áztatjuk, hogy bőven ellepje. Másnap kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni a babérlevelekkel. Leszedjük a habját, és hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és megsózzuk. Addig főzzük, amíg puha nem lesz.
    2. Az olajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a pirospaprikát és egy kevés vizet. Csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a lereszelt hagymát, majd a főzelékhez adjuk, és alaposan átkeverjük. Felforraljuk, majd kiszedjük a babérleveleket, és botmixerrel pürésítjük. Tejföllel, pirított baconnel, sült hússal, virslivel vagy fasírttal tálaljuk.


      Főzelékek >>>
       

      Sárgaborsós receptek >>> 

Megjegyzés

Nagyon egészséges a magas a fehérje-, rost- és B-vitamin tartalma miatt. Továbbá csökkenti a koleszterinszintet és stabilizálja a vércukrot.

huncutrea
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

groof007 4 évvel ezelőtt
Így igaz,én sem turmixoltam és a krumplit is hanyagoltam. Egyszerűen rá kell szánni az időt,hogy egy kicsit szétfőjön és így másnap sem lesz beton kemény :) Sertéspörkölt nagyszerűen illik hozzá ;)
Nicy13 4 évvel ezelőtt
Az első főzelékem, ami nem a kukában végezte! :) pedig volt már pár próbálkozásom... És még finom is, bár egy kis darab kolbásszal együtt főztem a borsót és a végén nem turmixoltam.
ritus00 4 évvel ezelőtt
jó a recept, de én raktam hozzá pár szem krumplit is úgy szerintem még finomabb :)
TINTUS 5 évvel ezelőtt
Amikor füstölt hátsó csülköt megabálok a keletkezett kb.1.5 liternyi abalevet leszűröm ásványvizes palackba lefagyasztom , tárolom és ezt felolvasztva ebben főzöm meg a sárgaborsót, babot krumplifőzeléket. Ebben már benne van a hagyma, fokhagyma babérlevél, bors íze.Csak rántást kell csinálni és utóizesíteni.
haszvir 5 évvel ezelőtt
Megnéztem a kamrámat mi található benne, elolvastam a receptet, este beáztattam és hamar feltettem főni. Már érzem az ízét és nagyon tetszik. Még a rántás hiányzik és tökéletes lesz. Köszönöm Vira
tundi76 6 évvel ezelőtt
Életem első sárgaborsó főzelékét e recept alapján csináltam meg.Nagyon finom lett.Köszönöm.
DoDi64 6 évvel ezelőtt
A mai nagyiknak simán van botmixerük ! :-)
hülyemurmulya 6 évvel ezelőtt
\"nagyi módra\" botmixerrel...hahahahahahahahah
cherrytree 6 évvel ezelőtt
Tökéletes a recept, végre olyan lett a főzim, amilyennek lennie kell. Isteni! Köszönet érte! (Annyit hozzátennék, hogy elegendő 2-3 órára is beáztatni, a babnál sokkal könnyebben puhul/fő meg.)
Zolika817 6 évvel ezelőtt
:) Köszi!Én a kétszeres mennyiségnél az hittem a sóra vonatkozik, ezért nem értettem:)

Hasonló Receptek

Magazin