Sárgaborsó főzelék nagyi módra

14 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg sárgaborsó
  • 3-4 db babérlevél
  • 1 kis fej hagyma
  • 2-3 duci gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 1 kanál liszt
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: A sárgaborsót előző nap többször átmossuk, és annyi vízbe áztatjuk, hogy bőven ellepje.

    Másnap főni tesszük kétszeres mennyiségű vízben a babérlevelekkel. Miután leszedtük az összes habját, hozzáadjuk a fokhagymákat és sót. Addig főzzük, amíg puha nem lesz.

    Olajkal vagy sült hús zsírjával liszttel és pirospaprikával rántást készítünk, belereszeljük a hagymát, és az egészet hozzákeverjük a megfőtt sárgaborsóhoz.

    Mikor összerottyant, kiszedjük a babérleveleket, és botmixerrel pürésítjük ízlés szerint. Van, aki darabosan szereti, van, aki pépesen.

    Tálalni lehet tejfölel, hagymakarikákkal, sült hússal, szalonnával, tarjával, virslivel, fasírttal, stb.. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Nagyon egészséges a magas a fehérje-, rost- és B-vitamin tartalma miatt. Továbbá csökkenti a koleszterinszintet és stabilizálja a vércukrot.

Andrea
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Mészáros Gábor 2 évvel ezelőtt
Így igaz,én sem turmixoltam és a krumplit is hanyagoltam. Egyszerűen rá kell szánni az időt,hogy egy kicsit szétfőjön és így másnap sem lesz beton kemény :) Sertéspörkölt nagyszerűen illik hozzá ;)
Fibec Nikolett 3 évvel ezelőtt
Az első főzelékem, ami nem a kukában végezte! :) pedig volt már pár próbálkozásom... És még finom is, bár egy kis darab kolbásszal együtt főztem a borsót és a végén nem turmixoltam.
Rusits Rita 3 évvel ezelőtt
jó a recept, de én raktam hozzá pár szem krumplit is úgy szerintem még finomabb :)
Ölvedi Attila 3 évvel ezelőtt
Amikor füstölt hátsó csülköt megabálok a keletkezett kb.1.5 liternyi abalevet leszűröm ásványvizes palackba lefagyasztom , tárolom és ezt felolvasztva ebben főzöm meg a sárgaborsót, babot krumplifőzeléket. Ebben már benne van a hagyma, fokhagyma babérlevél, bors íze.Csak rántást kell csinálni és utóizesíteni.
Hasznos Virág 4 évvel ezelőtt
Megnéztem a kamrámat mi található benne, elolvastam a receptet, este beáztattam és hamar feltettem főni. Már érzem az ízét és nagyon tetszik. Még a rántás hiányzik és tökéletes lesz. Köszönöm Vira
Monoki Tünde 5 évvel ezelőtt
Életem első sárgaborsó főzelékét e recept alapján csináltam meg.Nagyon finom lett.Köszönöm.
P.Dorogi Edina 5 évvel ezelőtt
A mai nagyiknak simán van botmixerük ! :-)
akármilyen akárki 5 évvel ezelőtt
\"nagyi módra\" botmixerrel...hahahahahahahahah
Daróczi-Mudri Mária 5 évvel ezelőtt
Tökéletes a recept, végre olyan lett a főzim, amilyennek lennie kell. Isteni! Köszönet érte! (Annyit hozzátennék, hogy elegendő 2-3 órára is beáztatni, a babnál sokkal könnyebben puhul/fő meg.)
Hajdú Zoltán 5 évvel ezelőtt
:) Köszi!Én a kétszeres mennyiségnél az hittem a sóra vonatkozik, ezért nem értettem:)

Hasonló Receptek

Magazin