Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgaborsó-főzelék nagyi módra

14 5/5
60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A sárgaborsó-főzelék elkészítéséhez a sárgaborsót előző nap többször átmossuk, és annyi vízbe áztatjuk, hogy bőven ellepje. Másnap leszűrjük, kétszeres mennyiségű sós vízben feltesszük főni a babérlevelekkel. Leszedjük a habját, hozzáadjuk a hagymát. Addig főzzük, amíg puha nem lesz.
  2. Közben az olajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, pirítjuk még 1 percig. A tűzről lehúzzuk, hozzáadjuk a tejfölt, a pirospaprikát és az 1 dl vizet is. Alaposan csomómentesre keverjük.
  3. Ha teljesen sima a rántás, a megfőtt sárgaborsó főzelékhez adjuk, és alaposan átkeverjük. 4-5 perc alatt összeforraljuk, majd kiszedjük a babérleveleket, és botmixerrel pürésítjük. Tejföllel, pirított baconnel, sült hússal, virslivel vagy fasírttal tálaljuk.

Nézzétek meg videón is, hogyan készül a sárgaborsó főzelék:

Megjegyzés

Nagyon egészséges a magas a fehérje-, rost- és B-vitamin tartalma miatt. Továbbá csökkenti a koleszterinszintet és stabilizálja a vércukrot.
- huncutrea

Ezek is érdekelhetnek

Friss