Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgaborsó főzelék kímélőbben

45 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

  1. A sárgaborsót előző este átválogatjuk, beáztatjuk.
  2. Másnap feltesszük főni annyi tiszta vízben, amennyi kb. bő ujjnyira ellepi. Megsózzuk. Amikor felforr, a fehér habját fémszűrővel leszedjük. Beledobjuk a babérleveleket, és addig főzzük, amíg a sárgaborsó megpuhul.
  3. Közben az olajból és a lisztből rántást készítünk, majd beledinszteljük a meghámozott, finomra vágott vöröshagymát, azután a megtisztított, átnyomott fokhagymát is. Meghintjük a pirospaprikával, azonnal felengedjük kb. 2 dl hideg vízzel, és elkeverjük. Folyamatos kevergetés mellett a forrásban lévő főzelékhez adjuk. Újraforrásig sűrűn megkeverjük, majd kis lángon, kevergetve még 5 percig főzzük. Végül sóval, borssal ízesítjük. Ízlés szerinti feltéttel, például sertéspörkölttel tálalhatjuk.

Sárgaborsó főzelék nagyi módra >>> 

Sárgaborsó főzelék >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss