Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sárgaborsó főzelék kímélőbben

Hozzávalók

  • 50 dkg sárgaborsó
  • 2-3 db babérlevél
  • 0,5 dl olaj
  • 5 dkg liszt (teljes kiőrlésű)
  • 1 fej vöröshagyma (kicsi)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt piros paprika
  • bors (őrölt)

Elkészítés

    1. A sárgaborsót előző este átválogatjuk, beáztatjuk.
    2. Másnap feltesszük főni annyi tiszta vízben, amennyi kb. bő ujjnyira ellepi. Megsózzuk. Amikor felforr, a fehér habját fémszűrővel leszedjük. Beledobjuk a babérleveleket, és addig főzzük, amíg a sárgaborsó megpuhul.
    3. Közben az olajból és a lisztből rántást készítünk, majd beledinszteljük a meghámozott, finomra vágott vöröshagymát, azután a megtisztított, átnyomott fokhagymát is. Meghintjük a pirospaprikával, azonnal felengedjük kb. 2 dl hideg vízzel, és elkeverjük. Folyamatos kevergetés mellett a forrásban lévő főzelékhez adjuk. Újraforrásig sűrűn megkeverjük, majd kis lángon, kevergetve még 5 percig főzzük. Végül sóval, borssal ízesítjük. Ízlés szerinti feltéttel, például sertéspörkölttel tálalhatjuk.

    Sárgaborsó főzelék nagyi módra >>> 

    Sárgaborsó főzelék >>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin