Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgaborsó-főzelék III.

60 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20-25 dkg sárgaborsó (előző este beáztatjuk)
  • ételízesítő
  • babérlevél
  • pirospaprika
  • A rántáshoz:
  • olaj
  • liszt

Elkészítés

Elkészítés: A beáztatott, majd leszűrt sárgaborsót feltesszük főni, ha felforrt akkor ezt a levet leöntjük róla, és új vízben főzzük teljesen puhára a babérlevéllel, sóval, ételízesitővel és a pirospaprikával (nem puffaszt annyira, ha az első vizet leöntjük).

A rántáshoz forró olajon kb. 1 marék lisztet zsemlebarnára pirítunk, kevés hideg vízzel felengedjük. Fokozatosan, lassú keverés mellett a borsóhoz adjuk, nehogy csomós legyen. Felforraljuk újra, és tálalhatjuk is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss