Elkészítés: A sárgaborsót alaposan átmosom, hideg vízbe áztatom, többször cserélem alatta a vizet, ugyanígy teszek a füstölt hússal is, de másik tálban persze. Mindezt az étel készítése előtti estén abszolválom.
Akkor főzzünk is!
Apróra vágom a hagymát, az olívaolajon megdinsztelem. Közben leszűröm a sárgaborsót, fokhagymaprésen átnyomom a fokhagymagerezdeket.
A megpárolt hagymához adom a sárgaborsót, átkeverem, mehet bele a felszeletelt füstölt hús is, felöntöm a húslével, hozzáteszem a zúzott fokhagymát, a babérlevelet. Sózom, fűszerezem az őrölt borssal, a szerecsendióval. Közepes lángon, fedő alatt pépes állagúra főzöm, nálam ez olyan 70-80 perc. Ha szükséges, pótolok hozzá húslevest.
Tálaláskor meghintem egy kevés pirospaprikával, vágott zöldpetrezselyemmel, aki kéri, 1 kanálnyi tejfölt is kap a tetejére. Minden adagba egy szelet füstölt hús is kerül.
Sült hagymakarikával (a hagymát meghámozom, felkarikázom közepes szeletekre, karikáira szedem, megforgatom lisztben, forró olajban aranybarnára sütöm, lecsepegtetem) kínálom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre