Elkészítés: A barackot megmossuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és 15 percig pihentetjük.
Amikor a barack egy kis levet eresztett, a vaníliarúd kikapart belsejével és a csillagánizzsal kb. 5-8 perc alatt összeforraljuk, majd a csillagánizst kidobjuk, a barackot pürésítjük, az étkezési keményítőt hozzáadva 3-4 perc alatt besűrítjük, és kicsit hűlni hagyjuk.
A langyos barackpürét a mascarponével kihabosítjuk, poharakba osztjuk, és hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Cikkekre vágott barackkal és mentalevelekkel díszítve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre